17. února 2017

Hodnocení a myšlenky po prvním streamu

  1. Myslím, že se první stream dá považovat jako úspěšný. Sice bylo hodně chyb (např vytáhnutí napájení počítače), ale stream vstoupil do podvědomí go populace.
  2. Rozhodně je potřeba mít alespoň dva komentátory, ale klidně 3-5. Čím víc lidí, tím menší prodlevy, tím více nápadů. Myslím, že by nebyl problém mít i 10 lidí na skypu a fandit. Kachna ten první stream opravdu zachránil, asi bych mu měl koupit pivo.
  3. Je problém, že není možné editovat partie na nové pandě. Řešení bude používat starou pandu.
  4. Další problém je, že spolukomentátoři nevidí co edituji, protože stream má delay. Myslím, že technika může být, že bych sharoval screen i přes skype (což je cca instantní) a spolukomentátoři by sledovali moji obrazovku na skypu. Chce to vyzkoušet.
  5. Problém který zatím nevím jak vyřešit je, že ostatní komentátory nejde slyšet, protože mé repráčky jsou daleko od mikrofonu. Má někdo nápad?
  6. Komunikace s diváky přes youtube chat byl docela funkční. Možná si pořídím druhý monitor, abych ten chat měl pořád na očích. (nemáte někdo?).

Určitě budu moc rád za každou připomínku nebo nápad na zlepšení. Určitě je vás mnoho techniky nadanějších, tak neváhejte a podpořte glogstream!
Díky všem divákům, obzvlášť těm, kteří mi dali palec nahoru na YT (7) :D 

13. února 2017

Stream skype komentář ME týmů 14.2. 19:00

Zítra (14.2.2017) v 19:00 se hraje další kolo ME týmů a my hrajeme proti Rusku. Kluci potřebujou podporu, takže:

Rád bych zítra vyzkoušel cool skype stream komentování. Viděl bych to následovně:

1) bude to casual stream, který bude přenášený na twitchi: twitch.tv/scurge10. Tam se můžete dívat bude to i s audiem. Stream má bohužel 20s delay od reality, takže twitch chat nebudeme nejspíš moc využívat, ale uvidíme!

2) Pokud se budete chtít streamu přímo účastnit, tak si mě přidejte na skypu (scurge_go) a uděláme velký konference call, tzn můžete se mě ptát živě, fandit a komentovat. Pořešte si nastavení a vždycky se mutněte, když nebudete nic říkat.

3) Je pěknej fail, že se nedá na IGS rozebírat partie... tzn, že 1) na KGS bude asi demo hra, kde budu možná partie rozebírat (ale je problem, ze bych vzdy musel naklikat pozici...) 2) budeme komentovat přímo na IGS bez variant...Neúčastnící skype callu by s náma mohli komunikovat tam... Třeba někoho napadne elegantnější řešení. 

Mno, uvidíme kolik nás bude a jak to technicky dopadne. Je to 1. pokus :) Určitě pište do komentů nápady!